„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestujÄ ca w obszary wiejskie”.
â
Operacja majÄ ca na celu opracowanie technologii pozyskania produktów procesu liofilizacji o zredukowanym poziomie zanieczyszczeĆ mikrobiologicznych, wspóĆfinansowana jest ze Ćrodków Unii Europejskiej w ramach dziaĆania 16. WspóĆpraca Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
â
Planowane wyniki operacji: opracowanie i wdroĆŒenie innowacyjnych produktów w postaci liofilizowanych owoców i warzyw o dwa rzÄdy wyĆŒszym poziomie czystoĆci mikrobiologicznej, technologii produkcji tych wyrobów, która zakĆada wprowadzenie w etapie dosuszania oddziaĆywania mikrofal, a takĆŒe innowacyjnych metod organizacji produkcji jak równieĆŒ marketingu.
Data:
31 paĆșdziernika 2020 roku.
â
TytuĆ:
Koniec Etapu I operacji.
â
„Faza druga projektu: Zmodyfikowano testowÄ komorÄ mikrofalowÄ i przeprowadzono seriÄ naĆwietlaĆ dla róĆŒnych parametrów i warunków oddziaĆywania na testowe próbki po procesie liofilizacji. Przeprowadzano badania przeĆŒywalnoĆci bakterii na podĆoĆŒach testowych poddanych procesowi oddziaĆywania MW”.