„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestujÄ ca w obszary wiejskie”.
â
Operacja majÄ ca na celu opracowanie technologii pozyskania produktów procesu liofilizacji o zredukowanym poziomie zanieczyszczeĆ mikrobiologicznych, wspóĆfinansowana jest ze Ćrodków Unii Europejskiej w ramach dziaĆania 16. WspóĆpraca Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
â
Planowane wyniki operacji: opracowanie i wdroĆŒenie innowacyjnych produktów w postaci liofilizowanych owoców i warzyw o dwa rzÄdy wyĆŒszym poziomie czystoĆci mikrobiologicznej, technologii produkcji tych wyrobów, która zakĆada wprowadzenie w etapie dosuszania oddziaĆywania mikrofal, a takĆŒe innowacyjnych metod organizacji produkcji jak równieĆŒ marketingu.
Data:
30 czerwca 2020 roku.
â
TytuĆ:
Faza pierwsza projektu.
â
„Faza pierwsza projektu: Przeprowadzono próby liofilizacji podĆoĆŒy dla róĆŒnych parametrów temperatury i czasu procesu. Przeprowadzano badania przeĆŒywalnoĆci bakterii na podĆoĆŒach testowych. Zaprojektowano ukĆad modyfikacji komory mikrofalowej z moĆŒliwoĆciÄ regulacji mocy oddziaĆywania”.